Over mij

Hey!

Leuk dat je me hebt gevonden! Mijn naam is Carla, ik ben 44 en Leefstijlcoach en stoppen met roken coach. Ik woon in Nootdorp (vlakbij Den Haag) samen met mijn vriend Peter, zijn zoon Lucas en onze hond Max.

In 2020 zat ik totaal niet lekker in mijn vel. Ik was manager communicatie in het bedrijfsleven maar haalde er geen voldoening uit. Ik wilde wat anders, maar wat? Mensen helpen, coachen, zorgen dat ze regie over hun leven nemen. Zorgen dat ze gezondere keuzes gaan maken omdat ze dat waard zijn. En geloof me, die gezonde keuzes maakte ik zelf een tijd geleden ook niet.

Ruim dertien jaar geleden sportte ik nooit en rookte een pakje sigaretten per dag. Ik leefde alles behalve gezond. Tot mijn tweelingbroer, bij wie ik toen woonde omdat mijn relatie over was, wilde stoppen met roken. En tegelijk starten met sporten. Ik ben wel in voor uitdagingen dus ik deed mee. Dat was een gouden greep, ik heb nooit meer een sigaret opgestoken en ben trouw drie keer per week blijven sporten.

Oké ik maakte dan wel gezondere keuzes maar de situatie waar ik in 2020 zat, bezorgde me heel veel stress. Ook ongezond dus. Veel langer kon ik niet doorgaan, ik voelde dat ik tegen een burn-out aanzat. Tijd voor actie. Ik ben gestopt met mijn werk en heb me ingeschreven voor een opleiding tot Leefstijlcoach. Dat was totaal buiten mijn comfortzone, kan ik het wel, is het wel een goede keuze? Allemaal belemmerende gedachten en overtuigingen. Ik heb ze genegeerd.
Met als resultaat: C-Yourself Coaching!

Nu begeleid ik mensen in het maken van gezondere keuzes. Dit doe ik als leefstijlcoach en als Rookvrij en Fitter coach. Ik help jou ook graag gezondere keuzes te maken, op welk gebied dan ook. Zorgen dat jij jezelf (weer) op nummer één zet! Dat jij luistert naar je gevoel en niet alleen je verstand laat spreken. Dat je weer lol hebt in wat je doet en lekker in je vel zit. En als je rookt: jou helpen om succesvol te stoppen!

Ga jij het avontuur met me aan?

LIFE BEGINS AT THE END OF YOUR COMFORTZONE

Weetjes

  • In 2018 heb ik mijn duikbrevet gehaald op Curacao. Super gaaf (en spannend!!). Helaas kreeg ik een gaatje in mijn trommelvlies, einde duikavontuur.
  • Als coach ben ik empathisch, eerlijk en doortastend. Ik vind het belangrijk dat de aanpassingen die je in je leefstijl doet echt bij jou passen. Daarom laat ik je vooral zelf ontdekken. 
  • Ik heb geen traanvocht. Foutje van de natuur denk ik 🙂
  • Iemand noemt mij Mama Carla. Dat is een verstandelijk beperkte vrouw waar ik bijna 20 jaar bezoekvrijwilliger van ben. Ik bezoek haar regelmatig en we bellen veel. 
  • In diëten geloof ik niet, wel in het in balans brengen van al je leefstijlaspecten om zo gezond mogelijk te zijn en daardoor letterlijk en figuurlijk beter in je vel te zitten.

Opleidingen en omwegen

Na de MAVO (ik was niet erg gemotiveerd op m´n 16de) heb ik de MBO-opleiding tot schoonheidsspecialiste gedaan. De opleiding heb ik afgemaakt maar ben er niet in verder gegaan. Ik vond het werken met mensen erg leuk maar dat gefreubel totaal niet. 
Terwijl ik inmiddels in het bedrijfsleven was beland (receptioniste, secretaresse, officemanager, projectmanager) heb ik naast mijn werk een opleiding HBO Bachelor Communicatie gedaan. Deze vierjarige opleiding was ontzettend interessant. Hier heb ik ook kennisgemaakt met het coachen. 
En natuurlijk mijn opleiding tot Leefstijlcoach, aan de Academie voor Psychodynamica. Deze opleiding duurde één jaar en heb ik in 2021 afgerond. In 2022 heb ik me laten accrediteren als stoppen-met-roken coach en heb ik me aangesloten bij de organisatie Rookvrij en Fitter. Zo kan ik mijn eigen ervaringen met stoppen met roken en fitter worden, delen met anderen en hen helpen hetzelfde te doen. 

Via een omweg ben ik dus gekomen waar het nu goed voelt. Hiermee vallen de puzzelstukjes op hun plek, dit voelt echt als mijn passie.

 

En wie ben jij?

Je weet nu best veel over mij en ik nog helemaal niks over jou!

Ik ben benieuwd hoe jouw leefstijl eruit ziet, zijn er dingen die je wilt veranderen? Laat me je uitdagingen weten en laten we samen kijken of er een klik is voor een samenwerking.

Plan hieronder direct een gratis gesprek in (Zoom of Teams).
Wil je liever kennismaken in mijn praktijkruimte in Nootdorp? Mail dan naar carla@c-yourselfcoaching of bel naar 06-11583627.

Winkelwagen