Rookvrij en Fitter

Stoppen met roken Pijnacker-NootdorpEen kosteloos stoppen met roken programma

 Ben jij klaar met:

 • Constant bezig zijn met wanneer je weer kan roken?
 • Wéér een mislukte stoppoging?
 • Niet de trap op kunnen lopen zonder kortademig te zijn?
 • Stinken naar sigaretten?
 • Veel geld kwijt zijn aan het roken?
 • Niet fit voelen door het roken?

Wil jij:

 • Je weer fit en gezond voelen?
 • Onafhankelijk zijn van het roken?
 • Misschien wel proberen aan kinderen te beginnen? 
 • Gewoon gezonder gaan leven?
 • Langer kunnen genieten van je gezin, familie en vrienden?
 • Heel veel leuke dingen doen van het bespaarde geld op sigaretten?

Wat je reden ook is, het is áltijd een goed idee om te stoppen met roken! En met begeleiding vergroot je je stopkans nog eens 7 keer! 
Doe mee met het programma Rookvrij en Fitter dat volledig wordt vergoed door de zorgverzekeraar!

Hoe en waar?

Individueel of in groepsverband stoppen met roken

Online (individueel) stoppen met roken
In mijn praktijkruimte in Nootdorp stoppen met roken
In groepsverband in Pijnacker-Nootdorp eo stoppen met roken
In groepsverband of individueel bij bedrijven regio Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer eo (vraag naar de mogelijkheden)

Het stoppen met roken programma

Rookvrij en Fitter is een landelijk programma dat door CWZ Ziekenhuis en SportQube Nijmegen is gemaakt. Er worden verschillende technieken gebruikt waardoor de stopkans nog groter is. Hieronder lees je hoe het stoppen met roken programma er uit ziet. 

Na aanmelding ontvang je een box met daarin een handboek dat helpt om te stoppen met roken en een knijpbal waarmee je leert de drang naar sigaretten te beheersen.

De intake
Hierbij bespreken we:

 • Je motivatie om te stoppen
 • Je rookgedrag en wat je kunt leren van eerdere stoppogingen
 • Hoe het programma er verder uit gaat zien
 • Eventueel gebruik van nicotinevervangende middelen
 • Deelname aan groepssessies of individuele sessies

De groepssessies of individuele sessies
Tijdens de intake hebben we besproken of je deelneemt aan de groepssessies of dat je gebruik maakt van de drie individuele sessies. Iedere sessie bestaat uit een opening, actieve momenten, een reflectie moment en theoretische momenten. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor persoonlijke vragen en om ervaringen te delen. Per sessie staat er een ander thema centraal.

Overgangsgesprek na de intensieve begeleiding
Nadat je drie weken intensieve begeleiding hebt gehad, hebben we een overgangsgesprek. Hierin kijken we terug op de afgelopen weken en kijk je naar hoe je het stoppen met roken vol gaat houden. We zullen het ook hebben over hoe je blijft bewegen, bijvoorbeeld door met een sport te starten. Als je dat lastig vindt dan kun je daar ook verdere ondersteuning van mij bij krijgen.

Volledig vergoed!

Dit stoppen met roken programma wordt 100% vergoed door de zorgverzekeraar , inclusief eventuele hulpmiddelen Zonder aanspraak op je eigen risico. Het enige wat er van jou wordt gevraagd is volledige motivatie om er voor te gaan.

Over mij

walking the walk

Ruim 13 jaar geleden rookte ik zeker een pakje per dag, zonder ook maar ooit te sporten. Ik liep hijgend en kuchend de trap op en was pas eind 20…. 
Natuurlijk lag dat hoesten niet aan het roken. En zo had ik allerlei smoesjes om maar niet te hoeven stoppen. Totdat mijn tweelingbroer bij wie ik toen woonde, voorstelde om samen te stoppen met roken en beginnen met sporten. Ach, ik kon het proberen.

Sindsdien heb ik nooit meer een sigaret aangeraakt en ben trouw blijven sporten. Tot en met vele halve marathons aan toe. Nu ben ik leefstijlcoach en begeleid anderen in het aanpassen van hun leefstijl online en in mijn praktijk in Nootdorp. En als stoppen met roken coach vind ik het super dat het meer bewegen wordt gecombineerd in het Rookvrij en Fitter programma. Ik heb zelf ervaren wat een positief effect dit op elkaar heeft! Ik hoop ook jou hierin te mogen begeleiden! 

Als jouw Rookvrij en Fitter-coach:

 • Bied ik een luisterend oor
 • Kijk ik naar wat bij jóu past en wat voor jóu werkt
 • Begeleid ik je door de moeilijke momenten
 • Motiveer ik je
 • Werk ik ook aan eventuele onderliggende oorzaken
Gaan we samen de uitdaging aan?!

Eerst nog even contact?

Twijfel je nog?
Lees dan de verhalen van deze (s)toppers:

Ariane
Lees verder
Geweldige begeleiding, had het zonder Carla niet gered denk ik om te stoppen met roken. Ik ben nu 6 weken van het roken af!
Els
Els
Lees verder
Als je wilt stoppen met roken en je hebt hulp nodig, ga dan naar Carla. Een super leuke vrouw die je goed coacht. Ik ben nu bijna 2 maanden gestopt met roken!!
Daan
Lees verder
Ik ben nu zo'n 4 weken gestopt dankzij het stoppen met roken programma en de hulp van Carla. Hiervoor heb ik al meerdere stoppogingen gedaan. Deze liepen allemaal door gebrek aan motivatie en andere omstandigheden in de soep. Maar, dankzij fijne 1 op 1 sessies waar je goed kan praten over bijvoorbeeld momenten waar je graag had willen roken leer je goed omgaan met struikelblokken. Ik heb persoonlijk echt gemerkt dat het stoppen met roken veel makkelijker te relativeren is als je er open met mensen over spreekt. Wat ik heel leuk vond is dat Carla ook vaak met leuke feiten en weetjes over het roken kwam waar je zelf misschien niet snel bij stilstaat. Zoals het feit dat wanneer je, als roker, 20 minuten niet rookt dat je je automatisch meer gestrest gaat voelen en dat dat komt door de ontwenningsverschijnselen. De fout die ik hier dus maakte is roken associëren met ontspannen terwijl het niet roken mij dus eigenlijk meer gestrest maakte! Ik ben ontzettend blij dat ik nu eindelijk deze slechte gewoonte achter me kan laten en gezonder door het leven kan gaan!
Vorige
Volgende
Winkelwagen